Zapraszamy na stoisko Strefa Mistrza Branży na targach BAKEPOL 2015


Spotkanie kobiet z branży piekarsko-cukierniczej

Jesteś kobietą? Prowadzisz małą pracownię tortów, zarządzasz tradycyjną lub nowoczesną cukiernią, kawiarnią, a może Twoim życiem jest piekarnia? Przyjmij nasze zaproszenie na pierwsze takie Spotkanie dla kobiet z naszej branży!
W ramach spotkania zaplanowano:

I cz. – otwarta (2 godziny)

Wykład wprowadzający, prowadząca interim manager Alina Śmiłowska, Grupa projektowa

Debata z udziałem zaproszonych współwłaścicielek i menadżerek z naszej branży:

Naszymi gośćmi będą:

Jadwiga Skrzypczuk – mistrzyni cukiernictwa, od 1987 r. wspólnie z mężem prowadzi Cukiernię Smakołyk w Zamościu, zaangażowana w działaność organizacji branżowych: pełni funkcję zastępcy prezesa Izby Rzemiosła i Przedsiębiorczości w Lublinie; w rodzimym Zamościu od 2002 r. stoi na czele Cechu Rzemiosł Różnych i Przedsiębiorczości.

Magdalena Bartczak – doktor nauk ekonomicznych, doświadczony menadżer i wykładowca, a przy tym mama trójki synów. Od ponad 15 lat zarządza dużymi markami (m.in. Morliny, Familijne, Grześki). Równolegle z pracą zawodową prowadzi szereg wykładów, ćwiczeń i warsztatów na wyższych uczelniach, w tym również na MBA, oraz publikuje artykuły z własnym spojrzeniem na współczesną rzeczywistość biznesową.

Katarzyna Mojzykiewicz – mistrzyni w rzemiośle piekarstwa i cukiernictwa, reprezentująca trzecie pokolenie w rodzinnej Piekarni Cukierni Anika Stanisława Butki w Luboniu. Współzałożycielka Stowarzyszenia Rzemiosło Przyszłości promującego zawody rzemieślnicze. Propagatorka rzemiosła piekarskiego wśród dzieci i młodzieży. Zaangażowana w działalność na rzecz rzemiosła (np. projekt Branże w dialogu, projekt 3 x środowisko, kongres UIBC w Poznaniu). Mama dwójki małych brzdąców (5 i 7 lat).

Spotkanie poprowadzi Alina Śmiłowska, strateg, innowator, humanista.

Pomaga klientom opracować strategię wizerunku firmy, wypracować dedykowaną dla wybranego segmentu klientów strategię komunikacji marki, zaprojektować innowacyjne produkty i przyjazne usługi oraz stworzyć kulturę organizacji firmy. Na co dzień mama 10-letniego Piotra i amatorka biegania oraz jazdy rowerowej.

II cz. – warsztaty płatne tylko dla pań (3 godziny)

Cel warsztatów: twórcza praca w grupach, która ma na celu określenie i rozwiązywanie problemów współczesnej kobiety i bizneswoman; warsztaty będą miejscem wymiany doświadczenia oraz aktywnej współpracy pań, które prowadzą własne firmy w branży piekarsko-cukierniczej. Docelowo warsztaty mają stanowić praktyczne narzędzie do radzenia sobie w trudnych sytuacjach w biznesie i w życiu. Ćwiczenia będą prowadzone według metody design thinking (uczestniczki nauczą się słuchać nawzajem, współpracować, pobudzać kreatywność i szukać niekonwencjonalnych rozwiązań);

Liczba uczestników: 25 pań

Zaproszenie

Już teraz zapraszamy na Spotkanie wszystkie Panie, które prowadzą własną firmę (piekarnię, cukiernię, lodziarnię, pracownię dekoratorską, kawiarnię, restaurację), lub planują otworzyć biznes w tej branży. Czekamy również na Panów!

Udział w wykładzie i debacie jest bezpłatny. Zapraszamy zarówno Panie, jak i Panów!

Dołącz do tego wydarzenia na Facebooku

Facebook like

Program Strefy Mistrza Branży na BAKEPOL 2015

Nr stoiska Mistrza Branży i Strefy: pawilon A stanowisko 8

Sobota, 10 października
10.45-11.45 – Zioła i infuzje. Zasady tworzenia, metody i połączenia aromatów, Piotr Chylarecki, Dawid Makurat, Deseo
12.00-12.45 – Francuskie makaroniki z kremami ziołowymi, Thierry Ayel, Francja na Talerzu
13.00-14.30 – Chleby Kaukazu, Diana Volokhova, Smak Armenii
14.45-15.45 – Tradycyjny chleb, zioła i szynka, Anna Surmacz-Kałamarz, Bogumił Kałamarz, Piekarnia Drzewna Anmar
16.00-17.00 – Tworzenie czekoladowych form na balonach, Joanna Olszewska, Sempre
17.15-17.45 – Aromatyczne finger food, Anna Maria, Kucharnia

Niedziela, 11 października
10.45-11.45 – Aromatyczne finger food, Anna Maria, Kucharnia
12.00-13.00 – Połączenia smakowe – jak skomponować i przekazać smak czekolad z Madagaskaru i Dominikany, Piotr Chylarecki, Dawid Makurat, Deseo
13.15-14.00 – Artystyczne dekoracje na chleb, Wiesław Kucia, Szkoła Artystyczna
14.15-15.15 – Tradycyjny chleb, zioła i szynka, Anna Surmacz-Kałamarz, Bogumił Kałamarz, Piekarnia Drzewna Anmar
15.30-16.30 – Chleb gastronomiczny – sztuka wypiekania i podawania, Maciej Rosiński, Affogato
16.45-17.30 – Warsztaty czekoladowe: Od ziarna do czekolady, temperowanie, praliny, trufle – bez tajemnic, Joanna Olszewska, Sempre

Poniedziałek, 12 października
11.00-11.45 – Słodkości pachnące ziołami, Dorota Zieleńska, Cukiernia Ambasada
12.00-12.45 – Mąka Grahama wczoraj i dziś, dr Józef Sadkiewicz, Instytut Sadkiewicza
13.00-14.00 – WEGE smacznie, czyli kanapka w zdrowej odsłonie, uczennice OHP Rybnik, Anna Picho, Regionalne Towarzystwo Oświaty Zdrowotnej
14.15-15.15 – Czary-mary z chleba i ziół, Feliksa Gorzkowska, Tymiankowy Smak Fajsławic, Elżbieta Wójcik, Restauracja Koncertowa w Lublinie
15.30-16.15 – Sztuka nadziewania czekoladek – pralinka Mojito, Anna Szczepłek i Gabriela Wesół, Pracownia Sztuka Czekolady
16.30.-17.30 – Warsztaty: Trzy wariacje na temat truskawki – Truskawki w czekoladzie ze zdobieniami, Truskawki „Texudo”, Truskawki w czekoladzie obtaczane i zdobione, Joanna Olszewska, Sempre

Wtorek,13 października
11.00-12.00 – Boski chleb, Anna Daniluk, Przypraw mnie
12.15-13.15 – Czary-mary z chleba i ziół, Feliksa Gorzkowska, Tymiankowy Smak Fajsławic, Elżbieta Wójcik, Restauracja Koncertowa w Lublinie
13.30-15.00 – Muffinki z innej bajki, Katarzyna i Michał Wójcikowie, Muffiniarnia Katie’s Cupcake