TŁUSZCZ CUKIERNICZY O SMAKU MAŚLANYM „ŚWIEŻYNEK”


NAZWA: TŁUSZCZ CUKIERNICZY O SMAKU MAŚLANYM ŚWIEŻYNEK

CECHY: Tłuszcz nadający kolor, smak i świeżość produktom piekarniczo-cukierniczym oraz wyrobom gastronomicznym

ZASTOSOWANIE:

W branży piekarniczo-cukierniczej: ciasta drożdżowe, półfrancuskie, parzone, ucierane, babki piaskowe, masy cukiernicze (np. serowe, makowe), itp.

W branży gastronomicznej: pieczenie, wyroby gastronomiczne, itp.

POSTAĆ: płynna

ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 100%

SKŁAD: olej rzepakowy, aromaty, emulgator: lecytyny (rzepakowa, słonecznikowa), barwnik: beta-karoten

 Świeżynek to tłuszcz cukierniczy, który jest przeznaczony do wyrobów cukierniczych, piekarniczych oraz wyrobów gastronomicznych .

Dzięki właściwej kompozycji naturalnych składników ma właściwości pomagające wydłużyć świeżość wyrobów nadając im odpowiednią wilgotność oraz miękkość.

Produkty uzyskują delikatny miękisz, bardzo korzystną barwę oraz przyjemny maślany smak i zapach.

Barwa wyrobu jest o odcieniu żółtkowo-maślanym, a smak ma nutę świeżego masła śmietankowego.

Cechy tłuszczu cukierniczego Swieżynek oraz korzyści z jego zastosowania w produktach cukierniczo-piekarniczo-gastronomicznych:

- naturalne składniki

- brak w składzie tłuszczów trans oraz tłuszczów utwardzonych

- zielona etykieta oraz brak konserwantów

- lepsza wilgotność ciast

- lepsze łączenie składników

- delikatny miękisz

- wspaniały smak i zapach

- korzystny naturalny kolor

- możliwość zastąpienia w stosunku 1 do 1 w stosunku do olejów

- możliwość zastąpienia margaryn - oszczędność dozowania w zależności od zawartości tłuszczu w margarynach:

  • 1,0 kg margaryny 40% - 0,40 kg tłuszcz Świeżynek + 0,60 kg woda
  • 1,0 kg margaryny 70% - 0,70 kg tłuszcz Świeżynek + 0,30 kg woda
  • 1,0 kg margaryny 80% - 0,80 kg tłuszcz Świeżynek + 0,20 kg woda 

Termin przydatności: 6 miesięcy

Opakowanie jednostkowe: butelka z uchwytem PET 10l.

Ilość na palecie: 48 szt x 10l. = 480l.