”IZOMALT- techniki i tajniki dekoracji”
A.J. MOTYL “CENTRUM PIEKARSKIE”
BYSTRZEJOWICE PIERWSZE 47A
21-500 PIASKI, Tel. 081 5821777, fax 081 5821061
ZAPROSZENIE
Szanowni Państwo,
Firma A.J. Motyl ma przyjemność zaprosić Państwa
do wzięcia udziału w jednodniowych warsztatach cukierniczych
MODECOR,
które odbędą się w dniu
4 października 2016 r.
w godzinach 9:00 - 15:00
Temat warsztatów:
”IZOMALT- techniki i tajniki dekoracji”
warsztaty poprowadzi
WIESŁAW KUCIA
v-ce mistrz świata w piekarstwie
Program szkolenia:
Szkolenie to świetna okazja do rozpoczęcia pracy z cieszącym się ogromną popularnością izomaltem.
Szkolenie sprawdzi się zarówno dla osób początkujących jak i posługujących sie już izomaltem.
Każdy z uczestników zapozna się z technikami wykonywania dekoracji oraz pracy z narzędziami do izomaltu.
Kursanci będą mieli możliwość pracy z izomaltem na matach silikonowych, wykonania dekoracji ręcznie oraz koronek
czy innych kreatywnych dekoracji na tort.
Szkolący zaprezentuje jak bezpiecznie pracować z izomaltem oraz ujawni tajniki pracy i barwienia.
Każdy z uczestników będzie pracował na swoim stanowisku wyposażonym w niezbędny sprzęt;
Po szkoleniu kursanci będą mogli zabrać ze sobą ozdobione przez siebie atrapy.
W trakcie szkolenia przerwa na kawę, herbatę...
Warunkiem uczestnictwa w szkoleniu jest zakup za kwotę min. 350 zł netto
produktów Modecor w dniu szkolenia.
Liczba miejsc ograniczona.
Prosimy zgłaszać chęć uczestnictwa pod nr telefonu 81 582 17 77 lub u swoich opiekunów handlowych.
SERDECZNIE ZAPRASZAMY
KRÓTKA INFORMACJA NA TEMAT IZOMALTU:
Izomalt to niskokaloryczny środek słodzący, łatwo krystalizujący, wykorzystywany w cukiernictwie do wyrobu dekoracji, idealnie nadaje sie do robienia dekoracji ciągnionych. Izomalt cechuje się niską higroskopijnością (w małym stopniu pochłania wilgoć) co oznacza że dekoracje
wykonane z izomaltu przez długi czas zachowuja połysk. Izomalt daje dobrą klarowność, zapobiega lepieniu się cukierków oraz umożliwia długi okres przechowywania. Izomalt zapewnia wysoki komfort pracy dzięki stosunkowo niskiej temperaturze pracy i bardzo wysokiej plastyczności.
W cukiernictwie z powodzeniem zastępuje karmel. Izomalt jest wykorzystywany do dekoracji cukierniczych z zastosowaniem specjalistycznych form i mat. Występuje w postaci granulek. Można go barwić przy użyciu barwników spożywczych.