”IZOMALT- techniki i tajniki dekoracji”


A.J. MOTYL “CENTRUM PIEKARSKIE”

BYSTRZEJOWICE PIERWSZE 47A

21-500 PIASKI, Tel. 081 5821777, fax 081 5821061

ZAPROSZENIE

Szanowni Państwo,

Firma A.J. Motyl ma przyjemność zaprosić Państwa

do wzięcia udziału w jednodniowych warsztatach cukierniczych

MODECOR,

które odbędą się w dniu

4 października 2016 r.

w godzinach 9:00 - 15:00

Temat warsztatów:

”IZOMALT- techniki i tajniki dekoracji”

warsztaty poprowadzi

WIESŁAW KUCIA

v-ce mistrz świata w piekarstwie

Program szkolenia:

Szkolenie to świetna okazja do rozpoczęcia pracy z cieszącym się ogromną popularnością izomaltem.

Szkolenie sprawdzi się zarówno dla osób początkujących jak i posługujących sie już izomaltem.

Każdy z uczestników zapozna się z technikami wykonywania dekoracji oraz pracy z narzędziami do izomaltu.

Kursanci będą mieli możliwość pracy z izomaltem na matach silikonowych, wykonania dekoracji ręcznie oraz koronek
czy innych kreatywnych dekoracji na tort.

Szkolący zaprezentuje jak bezpiecznie pracować z izomaltem oraz ujawni tajniki pracy i barwienia.

Każdy z uczestników będzie pracował na swoim stanowisku wyposażonym w niezbędny sprzęt;

Po szkoleniu kursanci będą mogli zabrać ze sobą ozdobione przez siebie atrapy.

W trakcie szkolenia przerwa na kawę, herbatę...

Warunkiem uczestnictwa w szkoleniu jest zakup za kwotę min. 350 zł netto
produktów Modecor w dniu szkolenia.

Liczba miejsc ograniczona.

Prosimy zgłaszać chęć uczestnictwa pod nr telefonu 81 582 17 77 lub u swoich opiekunów handlowych.

SERDECZNIE ZAPRASZAMY

Zobacz krótki filmik instruktażowy o izomalcie
Co to jest izomalt?

KRÓTKA INFORMACJA NA TEMAT IZOMALTU:

Izomalt to niskokaloryczny środek słodzący, łatwo krystalizujący, wykorzystywany w cukiernictwie do wyrobu dekoracji, idealnie nadaje sie do robienia dekoracji ciągnionych. Izomalt cechuje się niską higroskopijnością (w małym stopniu pochłania wilgoć) co oznacza że dekoracje 

wykonane z izomaltu przez długi czas zachowuja połysk. Izomalt daje dobrą klarowność, zapobiega lepieniu się cukierków oraz umożliwia długi okres przechowywania. Izomalt zapewnia wysoki komfort pracy dzięki stosunkowo niskiej temperaturze pracy i bardzo wysokiej plastyczności. 

W cukiernictwie z powodzeniem zastępuje karmel. Izomalt jest wykorzystywany do dekoracji cukierniczych z zastosowaniem specjalistycznych form i mat. Występuje w postaci granulek. Można go barwić przy użyciu barwników spożywczych.