Frytury, pomady, marmolady APC oraz nadzienia Martini Braun do pączków


Aby zamówić dzwoń +48 81 582 17 77

Frytura APC

Tłuszcz roślinny wyprodukowany z rafinowanego oleju palmowego. Frytura palmowa przeznaczona do długotrwałego i wielokrotnego smażenia i pieczenia. Doskonała do smażenia frytek, mięs, ryb, pączków. Produkt ekonomiczny w zastosowaniu. Zapewnia właściwą konsystencję w stosowanych produktach oraz długotrwałe smażenie bez utraty jakości. Przygotowane potrawy cechują się łagodnym smakiem, przyjemnym zapachem i pięknym złocistym kolorem. Nie dymi, nie ciemnieje, nie pieni się nadmiernie. Cechuje się wysoką temperaturą dymienia. Podkreśla naturalny zapach i smak smażonych produktów spożywczych. Ogranicza wchłanianie tłuszczu przez przygotowane potrawy. dopuszczalny czas smażenia wynosi co najmniej kilkanaście godzin.

Dostępna również frytura APC płynna w wiaderkach 22 litrowych

Opakowanie: karton 10 kg

Pomada APC

Tradycyjna pomada wodna do wykańczania produktów ciastkarskich i pieczywa cukierniczego, niezastąpiona przy produkcji glazur i ciast z posypkami. Fondant APC to biała, drobnokrystaliczna pomada wodna bez dodatku środków konserwujących, regulatorów kwasowości i aromatów. Stanowi gęstą jednolitą masę o dużej lepkości. Jej struktura gwarantuje zachowanie plastyczności w trakcie obróbki technologicznej w dodatnim zakresie temperatur. Fondant APC przed zastosowaniem wymaga podgrzania do temperatury 45-550C. W celu uzyskania pożądanej konsystencji może zostać rozcieńczony wodą do 50ml/kg produktu. Dzięki dużej wydajności i wyjątkowej gęstości Fondant APC jest jedną z najbardziej poszukiwanych pomada na rynku. Łatwy i uniwersalny w zastosowaniu - praktycznie w każdym rodzaju produkcji cukierniczej.

Opakowanie: wiaderko 15 kg

Nadzienie advocat APC

Wysokiej jakości aromatyczne nadzienie wzbogacone prawdziwym alkoholem. Stosowane po wypieku do: nadziewania pączków, muffinek, czekoladek, szprycowania rurek i ptysiów, także do przekładania ciast, tortów i rolad oraz łączenia z innymi kremami. Smarowne o gładkiej konsystencji, łatwe do ręcznego i automatycznego stosowania. Opakowanie: wiaderko 14 kg

Marmolada o smaku różanym APC

Produkt otrzymany w procesie gotowania owoców, przecierów i soków owocowych z dodatkiem cukru. Dzięki odpowiedniej, gładkiej konsystencji doskonale nadaje się do dozowania ręcznego i automatycznego. doskonałe do nadziewania cista francuskich, półfrancuskich, kruchych, biszkoptowych, biszkoptowo - tłuszczowych, drożdżowych, jagodzianek. Do przekładania ciast, drobnych ciasteczek, pierników. Możliwości zapikania wewnątrz i na zewnątrz. Podczas zapiekania zachowuje strukturę, barwę i aromat.
Sporządzono z 130 g owoców na 100 g produktu.
Zawartość cukru: min. 57%

Opakowanie: wiaderko 14 kg

Mieszanka Berliner Plus

To połączenie tradycyjnej receptury z nowoczesną technologią.Jednak głównym atutem zastosowania naszej mieszanki jest to, że zawsze otrzymasz produkty, które wyjątkowo długo zachowają świeżość!
Pączki na bazie Berliner Plus wyróżnia piękna barwa, szeroka obwódka i waniliowy aromat.

Mix Twarogowy 50%

To produkt najwyższej jakości o niskiej zawartości tłuszczu.
Zawiera proszek do pieczenia, dzięki czemu może leżakować do 4 godzin.
Pączusie serowe na bazie tej mieszanki długo zachowują świeżość, a ich wyjątkowy smak z pewnością zachwyci nie jednego klienta.

Vermona

To delikatny krem budyniowo-śmietankowy do przygotowania na zimno na bazie wody lub mleka. Idealnie nadaje się do przygotowania ciast tortowych, nadziewania np. rurek, korpusów ciasta parzonego np. ptysie, eklery, jak również do produkcji babeczek owocowych jako wypełnienie. Nadaje się również do nadziewania pączków.

Covella

Łączy w sobie zalety kremu i polewy. To nowoczesny produkt o szerokim zastosowaniu, jako nadzienie m.in. tortów, ciasteczek sztukowych, pralin, jako polewa, dekoracja. Jest dostępna w dwóch smakach: białej i ciemnej czekolady. Stosuje się ją bezpośrednio z wiaderka, można łączyć ją z tłuszczami lub twarogiem, aromatyzować pastami lub dodawać alkohol tworząc niepowtarzalne w smaku masy. Świetnie nadaje si do oblewania tortów i ciast (nie pęka podczas krojenia), można nią pisać.

Aby zamówić dzwoń +48 81 582 17 77

Pączki – receptura

Produkty

10,00 kg mąka pszenna
1,00 kg Berliner Plus
3,00 kg woda.

Wszystkie składniki intensywnie zagnieść

2,3 kg jajka
1,00 kg olej
0,70 kg drożdże

Czas mieszania

Mieszacz spiralny:
2 minuty wolne obroty
6-8 minut szybkie obroty
Temperatura ciasta 24-27°C

Sposób przygotowania

– ciasto na pączki bez leżakowania uformo­wać w kulę
– waga prasy 1,50 kg
– gara prasy około 15 minut
– prasę rozgnieść, zaokrąglić i podzielić na dzielarce
– gara kęsów 3
– czas gary 60-65 minut
– temperatura gary około 35°C
– wilgotność 75-85 %
– temperatura tłuszczu do smażenia: 170–175°C
– czas smażenia: 6-8 min
– każdą stronę smażyć 2 razy
– po wystudzeniu szprycować nadzieniami Grados
– dekorować cukrem pudrem lub pomadą.

Pączusie serowe – receptura

Produkty

3,00 kg Mix Twarogowy 50%
7,00 kg mąka pszenna typ 500
3,00 kg twaróg Dr. Oetker
3,00 kg jaja
5,00-5,50 kg woda

Sposób przygotowania

– wszystkie składniki wymieszać płaskim mieszadłem na jednolitą masę na śred­nich obrotach około 1,5-3 minut
– smażyć szprycując na fryturę bezpośred­nio z rękawa cukierniczego
– temperatura frytury 180°C,
– czas smażenia 3-5 minut
– przy zastosowaniu twarogu mielonego należy zdjąć z receptury około 10% wody.

Mieszanka Berliner Plus to połącze­nie tradycyjnej receptury z nowoczesną technologią.Jednak głównym atutem zastosowania naszej mieszanki jest to, że zawsze otrzymasz produkty, które wyjątkowo długo zachowają świeżość! Pączki na bazie Berliner Plus wyróżnia piękna barwa, szeroka obwódka i wani­liowy aromat.

Mix Twarogowy 50% to produkt naj­wyższej jakości o niskiej zawartości tłusz­czu. Zawiera proszek do pieczenia, dzię­ki czemu może leżakować do 4 godzin. Pączusie serowe na bazie tej mieszanki długo zachowują świeżość a ich wyjątko­wy smak z pewnością zachwyci nie jed­nego klienta.

Nadzienie Advocat – półprodukt spożyw­czy. Nadzienie idealnie nadaje się do na­dziewania pączków, łatwo miesza się z in­nymi kremami tłuszczowymi, budyniowymi i śmietanowymi. Gładka struktura nadzienia pozwala na dozowanie zarówno ręczne jak i mechaniczne. Dzięki zastosowaniu alko­holu posiada wyrazisty smak i niepowta­rzalny aromat.