Bułki ze szpinakiem o dużej zawartości kwasu foliowego

Polskie, tradycyjne pieczywo może być urozmaicone tak, by i smak, i jego właściwości odżywcze były jeszcze bogatsze.

Przykładem są właśnie bułki ze szpinakiem, które mogą zawierać aż 20 procent prozdrowotnej zieleniny.

Klienci coraz częściej kupują pieczywo kierując się nie tylko gustem, ale również wartościami odżywczymi i zdrowotnymi pieczywa.

Bułki ze szpinakiem mogą się stać przebojem w twojej piekarni.

Informacja o szpinaku.

Szpinak jest cennym źródłem witamin oraz soli mineralnych, dlatego warto włączyć go do codziennej diety. Wypiekanie bułek ze szpinakiem to rozwiązanie dla tych, którzy nie przepadają za smakiem zieleniny w tradycyjnej, gotowanej postaci.
Bułeczki ze szpinakiem to prawdziwa bomba witaminowa. Liście szpinaku zawierają witaminy: A, C, E, K, B1, B2, PP oraz kwas foliowy.

Szpinak dostarcza także spore ilości magnezu, przez co korzystnie wpływa na pracę układu nerwowego, zdecydowanie obniżając podatność na stres.
Liście szpinaku zawierają przy tym dużo potasu, który obniża ciśnienie, a współdziałając z magnezem reguluje pracę serca. Potas poprawia także koncentrację i przyśpiesza procesy myślowe.

Obecny w szpinaku wapń odpowiada za prawidłową pracę mięśni, wpływając przy tym korzystnie na pracę serca. Włączając szpinak do diety dbamy o dostarczanie do organizmu: fosforu, jodu, manganu, cynku, a także błonnika. Wszystkie zawarte w zielonych liściach składniki są łatwo przyswajalne.

Bułki ze szpinakiem

szpinak

szpinak

szpinak

Firma A. J. Motyl zapewnia :

  • innowacyjne rozwiązania

  • porady technologów

  • wypieki wdrożeniowe

  • receptury

Nie zapominaj o szpinaku przy kolejnych zamówieniach!

Dzwoń +48 81 582 17 77 lub skontaktuj się ze swoim przedstawicielem handlowym