TŁUSZCZ CUKIERNICZY O SMAKU MAŚLANYM „ŚWIEŻYNEK”
NAZWA: TŁUSZCZ CUKIERNICZY O SMAKU MAŚLANYM ŚWIEŻYNEK
CECHY: Tłuszcz nadający kolor, smak i świeżość produktom piekarniczo-cukierniczym oraz wyrobom gastronomicznym
ZASTOSOWANIE:
W branży piekarniczo-cukierniczej: ciasta drożdżowe, półfrancuskie, parzone, ucierane, babki piaskowe, masy cukiernicze (np. serowe, makowe), itp.
W branży gastronomicznej: pieczenie, wyroby gastronomiczne, itp.
POSTAĆ: płynna
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 100%
SKŁAD: olej rzepakowy, aromaty, emulgator: lecytyny (rzepakowa, słonecznikowa), barwnik: beta-karoten
Świeżynek to tłuszcz cukierniczy, który jest przeznaczony do wyrobów cukierniczych, piekarniczych oraz wyrobów gastronomicznych .
Dzięki właściwej kompozycji naturalnych składników ma właściwości pomagające wydłużyć świeżość wyrobów nadając im odpowiednią wilgotność oraz miękkość.
Produkty uzyskują delikatny miękisz, bardzo korzystną barwę oraz przyjemny maślany smak i zapach.
Barwa wyrobu jest o odcieniu żółtkowo-maślanym, a smak ma nutę świeżego masła śmietankowego.
Cechy tłuszczu cukierniczego Swieżynek oraz korzyści z jego zastosowania w produktach cukierniczo-piekarniczo-gastronomicznych:
- naturalne składniki
- brak w składzie tłuszczów trans oraz tłuszczów utwardzonych
- zielona etykieta oraz brak konserwantów
- lepsza wilgotność ciast
- lepsze łączenie składników
- delikatny miękisz
- wspaniały smak i zapach
- korzystny naturalny kolor
- możliwość zastąpienia w stosunku 1 do 1 w stosunku do olejów
- możliwość zastąpienia margaryn - oszczędność dozowania w zależności od zawartości tłuszczu w margarynach:
- 1,0 kg margaryny 40% - 0,40 kg tłuszcz Świeżynek + 0,60 kg woda
- 1,0 kg margaryny 70% - 0,70 kg tłuszcz Świeżynek + 0,30 kg woda
- 1,0 kg margaryny 80% - 0,80 kg tłuszcz Świeżynek + 0,20 kg woda
Termin przydatności: 6 miesięcy
Opakowanie jednostkowe: butelka z uchwytem PET 10l.
Ilość na palecie: 48 szt x 10l. = 480l.