Oferta A.J. Motyl na Wielkanoc 2018
OZDOBY, DEKORACJE, SPRZĘT, AKCESORIA
Z okazji zbliżających się Świąt Wielkanocnych specjalnie przygotowaliśmy ofertę dla państwa, a w niej między innymi:
- dekoracje cukiernicze, ozdoby, posypki i inne dodatki
- nabiał i inne produkty świeże
- mak, masa makowa, ziarna i bakalie
- pomady, polewy, czekolady
- nadzienia, marmolady, jabłka, wsady owocowe i owoce mrożone
- mieszanki cukiernicze
- surowce podstawowe
- chemia i odzież
- sprzęt i akcesoria
- opakowania, formy i blaszki do pieczenia
Oferta specjalna przepis na „FAJNĄ BABKĘ” A.J. Motyl
RECEPTURA PODSTAWOWA
- Mieszanka FAJNA BABKA 1000 g
- Jaja 400 g
- Olej roślinny 400 g
- Woda 100 g
- Razem 1900 g
SPOSÓB UŻYCIA
1. Wszystkie składniki wymieszać ubijając w maszynie cukierniczej przez około 3 min. na wysokich obrotach,
2. następnie ciasto wyłożyć do foremek jednorazowych lub tradycyjnych posmarowanych tłuszczem i posypanych mąką,
3. włożyć do pieca nagrzanego do temp. ok. 180℃ i po około 10-15 minutach naciąć ciasto wzdłuż środka formy.
Czas pieczenia 40-50 minut.
Wystudzone ciasto można udekorować cukrem pudrem lub polewą czekoladową.
Motyl Firmowa Babka 15 kg
Receptura podstawowa
MOTYL FIRMOWA BABKA 1000 g
Jaja 450 g
Olej 400 g
Woda 100 g
Metoda przygotowania:
Wszystkie składniki mieszać przez około 4-5 minut
na średnich obrotach, płaskim mieszadłem.
Piec w temperaturze około 170-180 ºC.
Czas pieczenia 40-50 minut w zależności od wielkości naważki.