Cukier dekoracyjny, posypki, fondanty, pomady, frytury, marmolady, nadzienia do pączków
Fondant APC 15 kg
Opis produktu
Tradycyjna pomada wodna do wykańczania produktów ciastkarskich i pieczywa cukierniczego, niezastąpione przy produkcji glazur kolorowych i ciast z posypkami.
Fondant APC to biała, drobnokrystaliczna pomada wodna bez dodatku środków konserwujących, regulatorów kwaśności i aromatów.
Stanowi gęstą, jednolitą masę o dużej lepkości. Jej struktura gwarantuje zachowanie plastyczności w trakcie obróbki technologicznej w dodatnim zakresie temperatur.
Zastosowanie.
Fondant APC przed zastosowaniem wymaga podgrzania do temperatury 45-55°C.
W celu uzyskania pożądanej konsystencji może zostać rozcieńczony wodą do 50 ml/kg produktu.
Zalety.
Dzięki dużej wydajności wyjątkowej gęstości Fondant APC jest jednym z najbardziej poszukiwanych pomad na rynku.
Łatwy i uniwersalny w zastosowaniu - praktycznie w każdym rodzaju produkcji cukierniczej.
Frytura APC płynna 22 l
Opis produktu
Frytura jest stuprocentowym tłuszczem do smażenia, otrzymywany z rafinowanego oleju palmowego pochodzenia tropikalnego.
Zastosowanie
Frytura palmowa przeznaczona do długotrwałego ich wielokrotnego smażenia i pieczenia. Doskonała do smażenia pączków, frytek przecinek mięs, ryb I tym podobnych.
Zalety
Produkt ekonomiczny w zastosowaniu. Zapewnia właściwą konsystencję stosowanych produktach oraz długotrwałe smażenie bez utraty jakości. Przygotowane potrawy cechują się łagodnym smakiem, przyjemnym zapachem i pięknym złocistym kolorem. Nie dymi, nie ciemnieje, Nie pieni się nadmiernie. Cechuje się wysoką temperaturą dymienia. Podkreśla naturalny zapach i smak smażonych produktów Spożywczych. Ogranicza wchłanianie tłuszczu przez przygotowywane potrawy. Dopuszczalny czas smażenia wynosi co najmniej kilkanaście godzin.
Frytura APC 10 kg, 20 kg
Opis produktu
Tłuszcz roślinny wyprodukowany Z rafinowanego oleju palmowego
Zastosowanie
Frytura palmowa przeznaczono do długotrwałego i wielokrotnego smażenia i pieczenia. Doskonała do smażenia frytek, mięs, ryb, pączków.
Zalety
Produkty ekonomiczne zastosowanie zawieram właściwą konsystencję stosowanych produktach oraz długotrwałe smażenie bez utraty jakości. Przygotowane potrawy cechują się łagodnym smakiem, przyjemnym zapachem i pięknym złocistym kolorem. Nie dymi, nie ciemnieje, nie pieni się nadmiernie. Cechuje się wysoką temperaturą imienia. Podkreśla naturalny zapach i smak smażonych produktów Spożywczych. Ogranicza wchłanianie tłuszczu przez przygotowywane potrawy. Dopuszczalny czas smażenia wynosi co najmniej kilkanaście godzin.
Marmolada APC o smaku różanym 14 kg
Opis produktu
Produkt otrzymany w procesie gotowania owoców, Przecierów i soków owocowych z dodatkiem cukru. Dzięki odpowiedniej, gładkiej konsystencji doskonale nadaje się do dozowania ręcznego i automatycznego. Sporządzono ze 130 g owoców na 100 g produktu. Zawartość cukru minimum 57%
Zastosowanie
Doskonałe do nadziewania ciast francuskich, pół francuskich, kruchych, biszkoptowych, jego dziadek. Do przekładania ciast, drobnych ciasteczek, pierników.
Zalety
Możliwość zapiekania wewnątrz i na zewnątrz. Podczas zapiekania zachowuje strukturę, Barwę i aromat.
Marmolada APC wieloowocowa 14 kg
Opis produktu
Produkt otrzymany w procesie gotowania owoców przecierów i soków owocowych z dodatkiem cukru dzięki odpowiedniej, gładkiej konsystencji doskonale nadaje się do dozowania ręczne automatycznego.
Zawartość cukru
Minimum 57%
Zastosowanie
Doskonałe do nadziewane ciasto francuskie, francuskich, kruchych, biszkoptowy biszkoptowo tłuszczowych, drożdżowych, jagodzianek.
Do przekładania ciast, drobnych ciasteczek,
Zalety
Możliwość zapiekania wewnątrz I na zewnątrz podczas zapiekania zachowuje strukturę, barwę i aromat.
Nadzienie adwokat APEC 14 kg
Opis produktu
Wysokiej jakości aromatyczne nadzienie wzbogaconej prawdziwym alkoholem.
Zastosowanie
Stosowane do wypieku do nadziewania pączków, Pierników, mufinek, czekoladek, szprycowania rurek i ptysiów, także do przekładania ciast, tortów I Roland oraz do łączenia z innymi kremami.
Zalety
Smarowane o gładkiej konsystencji, łatwe do ręcznego i automatycznego stosowania.
Płatki róży z cukrem
Dodając płatki róży z cukrem do wyrobów cukierniczych uzyskamy intensywny, różany kolor, smak i aromat.
Płatki róży z cukrem – to wyjątkowy produkt otrzymany z płatków jadalnej róży utartych z cukrem zgodnie z tradycyjną recepturą
Zawartość płatków róży: 30% Ekstrakt: min. 70% Produkt bez dodatku barwników.
Zastosowanie:
Nadzienie do pączków aromatyczny i smakowy dodatek do mas i kremów cukierniczych dodatek do marmolad i nadzień cukierniczych